Κασσάρας Στέφανος

Κασσάρας Στέφανος

Executive Pastry Chef

fb: https://www.facebook.com/pastry.bakery.chefs

https://www.facebook.com/stef.kassaras

e-mail: i-pbcc-hellas@chefsclubgreece.gr

mob: 6942481382

President of

Pastry & Bakery Chefs Club Hellas

Λίγα λόγια για εσάς;:

Ονομάζομαι Στέφανος Κασσαράς. Το ταξίδι μου στην γαστρονομία ξεκίνησε το 2001, δουλεύοντας ως Pastry Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Horizon Beach Resort και το Mastichari Bay Hotel, τα οποία βρίσκονται στην Κω. Σήμερα έχω την χαρά να εργάζομαι στο δικό μου ζαχαροπλαστείο, συνεχίζοντας με το ίδιο πάθος και την αφοσίωση προς το επάγγελμα μας.
Σαν νέος πρόεδρος τι έχετε να πείτε για το μέλλον της λέσχης;:

Το μέλλον την λέσχης φαίνεται να είναι λαμπρό καθώς συνεχώς αντικρίζω νέα παιδιά με όρεξη και αφοσίωση για να δώσουν το εκατό τις εκατό προς την τέχνη τους. Δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον προς την παράδοση της Ελληνικής κουζίνας αλλά και για άλλες χώρες. Βέβαια οι ήδη καταξιωμένοι συνάδελφοι εξελίσσονται και αναπτύσσουν τις γνώσεις τους καθημερινά στο επάγγελμα τους. Σαν λέσχη θα συμμετάσχουμε σε διάφορους διαγωνισμούς είτε σαν ομάδα είτε ατομικά για να προσφέρουμε ευκαιρίες σε όλα τα μέλη.
Ποιος ο σκοπός της Νέας Ομοσπονδίας που θέλετε να δημιουργήσετε και γιατί ;:

Ο σκοπός της ομοσπονδίας είναι να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί, αφοσιωμένοι και ενωμένοι για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία. Όπως έχουν αποδείξει οι συνάδελφοι μας σε πάρα πολλές χώρες, μετά την ίδρυση μιας ομοσπονδίας και την αφοσίωση απέναντι της μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα.
Τι σκέπτεστε για την προώθηση της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας;:

Για την προώθηση της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα δυνατό παρόν σε όλες τις γαστρονομικές εκδηλώσεις του εξωτερικού. Επίσης μπορούμε να διοργανώνουμε στην Ελλάδα εκδηλώσεις προσκαλώντας ανθρώπους της γαστρονομίας από το εξωτερικό, με θέμα αποκλειστικά την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Τέλος να κάνουμε συνεργασίες και αδελφοποιήσεις με λέσχες και ομοσπονδίες του εξωτερικού, με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας.
Ποια τα μελλοντικά προσωπικά σας σχέδια;:

Τα μελλοντικά μου σχέδια για την λέσχη είναι να ενώσω όλους τους ζαχαροπλάστες της Ελλάδας σαν μία γροθιά. Στην συνέχεια να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς διεθνής κλάσης και να διοργανώσουμε σεμινάρια και εκδηλώσεις σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Σκοπός μου είναι όλη η γαστρονομική κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου να παραστούν σε όλη την Ελλάδα.
Δώστε μας ένα μήνυμα για τα μέλη σας;:

Το μήνυμα μου στα μέλη της λέσχης είναι να συνεχίσουν το έργο τους με αφοσίωση, δημιουργικότητα και αγάπη για αυτό που κάνουν και να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Το επάγγελμα μας δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε.
Και ένα μήνυμα για τις υπόλοιπες Λέσχες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα;:

Το μήνυμα μου στις υπόλοιπες λέσχες της Ελλάδας είναι ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Χωρίς ίντριγκες και προσωπικά οφέλοι αλλά να κοιτάμε το καλό της Ελληνικής γαστρονομίας.
Show Buttons
https://www.instagram.com/chefs.club.greece
https://www.flickr.com/people/137697817@N07
https://www.tumblr.com/blog/chefsclubgreece
Hide Buttons