Σαλάτα με λευκά μανιτάρια

Κεμπάπ «το Πολίτικο”
26/01/2018
Παραδοσιακής κουζίνας Παύλος Γκραίκης Γ. Γρ. Επιμ Μεσσηνίας
30/01/2018
Show all
Τα λευκά μανιτάρια είναι τα πιο δημοφιλή στον κόσμο, έχοντας την ευρύτερη κατανάλωση. Διατίθενται χύμα ή συσκευασμένα, καθώς επίσης και ολόκληρα ή προτεμαχισμένα. Συλλέγονται ενώ είναι ακόμα κλειστά και έχουν ωραίο, λευκό χρώμα και σφιχτή δομή. Η γεύση τους μπορεί να περιγραφεί ως ξυλώδης και γίνεται ακόμα πιο έντονη με το μαγείρεμα. Σερβίρονται σε σούπες, σαλάτες και γεμιστά ως ορεκτικά ενώ μπορούν να συνοδέψουν σχεδόν κάθε κυρίως πιάτο.

Υλικά

Για την σαλάτα

  • 100 gr.  τρυφερό μαρουλάκι
  • 100 gr.  ρόκα
  • 100 gr.  τρυφερό φρέσκο σπανάκι
  • 200 gr.  λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4  αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

Για την βινεγκρέτ

  • 35 gr.   ελαιόλαδο
  • 1  λεμόνι το χυμό
  • 10 gr.  μέλι
  • 5 gr.  μουστάρδα
  •   αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση

  1. Για την σαλάτα:
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ ελαφρά τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
  3. Για την βινεγκρέτ:
  4. Σ’ ένα μικρό βάζο που κλείνει καλά, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα σαλατικά και τα μανιτάρια μαζί σ’ ένα βαθύ μπολ και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.

Σημειώσεις

tips: προαιρετικά μπορούμε να τρίψουμε ή να φτιάξουμε φλειξ τυριού από επάνω

    

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Show Buttons
https://www.instagram.com/chefs.club.greece
https://www.flickr.com/people/137697817@N07
https://www.tumblr.com/blog/chefsclubgreece
Hide Buttons