Αξιώτης Παράσχος

Αξιώτης Παράσχος

Consultant Chef

www: https://paraschosaxiotis.gr

fb: https://www.facebook.com/paraschos.axiotis

https://www.facebook.com/axiotis.consultant.services

e-mail: info@paraschosaxiotis.gr

hp-hecf@chefsclubgreece.gr

Honorary President of

Executive Chefs Club of Greece

Euro-Toques Hellas

Aregala - Chefs Culinary Club Hellas

Chefs Cooks Without Borders Hellas

Pastry & Bakery Chefs Club Hellas και

Female Chefs Club Hellas

Λίγα λόγια για εσάς;:

Από το 1979 που πρώτο ξεκίνησα στο Βέλγιο έως σήμερα υπηρετώ αυτό ακριβώς που αγάπησα και αγαπώ ΄΄ την μαγειρική ΄΄. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι σχεδόν σε όλο τον κόσμο ως Consultant Chef, προσφέροντας τις υπηρεσίες που χρειάζεται η κάθε επιχείρηση εστίασης. Με πολύ κόπο το 2013 δημιούργησα με αγαπητούς συνάδελφους τις λέσχες που ανήκουν στο Chefs Club Greece καμία σχέση με κάποια άλλη λέσχη που δραστηριοποιείτε στην Αθήνα., εμείς είμαστε 6 λέσχες Ελληνικές που δημιουργήσαμε όλοι μαζί αυτό ακριβώς που λέμε Αρχιμάγειρες Ελλάδος, γιατί για εμάς όλοι είμαστε ένα και η κατσαρόλα δεν έχει σύνορα και διαβατήριο. Προσπαθούμε όλοι μας να περάσουμε όπου και εάν βρισκόμαστε την Ελληνική Μαγειρική, είτε είναι Παραδοσιακή ή Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα, τα τελευταία τρία χρόνια έχω δική μου εκπομπή στην Τηλεόραση ΄΄ Στα Μονοπάτια των Γεύσεων ΄΄ και γράφω άρθρα – συνταγές και κριτικές σε περιοδικά. Τέλος εύχομαι για όλους τους νέους που αγαπούν αυτό το επάγγελμα μόνο μια λέξη ΄΄ σεβασμό ΄΄.
Σαν επίτιμος πρόεδρος τι έχετε να πείτε για το μέλλον των λεσχών Chefs Club Greece ;:

Όταν κάποιος ιδρύσει όλες αυτές τις λέσχες τι μπορεί να πει; καλή συνέχεια και κουράγιο στους νέους προέδρους, γιατί όλοι είναι νέοι - δραστήριοι με πολύ όρεξη και είμαι υπερήφανος που παρά τις δυσκολίες που περάσαμε ( από τις παλαιότερες λέσχες που είχαν το μεγάλο κουτάλι ) εμείς οι ιδρυτές αντέξαμε και συνεχίζουμε όπως προ είπα με νέους συνάδελφους που πρώτα από όλα σέβονται τον εαυτό τους και τους συναδέλφους τους …….. ναι είμαι πολύ υπερήφανος και για τις έξι λέσχες: Executive Chefs Club of Greece Euro-Toques Hellas Aregala - Chefs Culinary Club Hellas Chefs Cooks Without Borders Hellas Pastry & Bakery Chefs Club Hellas και Female Chefs Club Hellas Εμείς θα είμαστε εδώ συμβουλευτικά σε ότι και εάν μας ζητήσουν.
Ποιος ο σκοπός της Νέας Ομοσπονδίας που θέλετε να δημιουργήσετε και γιατί ;:

Εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς δεν υπάρχει Ομοσπονδία στην Ελλάδα, η παλιά ομοσπονδία που υπήρχε κάποιοι καρεκλοκέφαλοι δυστυχώς την διαλύσανε και από 4 λέσχες που υπήρχαν στην Ελλάδα οι κύριοι αυτοί με τον τρόπο τους διώξανε όλους τους καλούς συναδέλφους και αυτήν την στιγμή οι λέσχες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα είναι 19 ………..μια τρέλα κάθε περιοχή έχει και μια λέσχη, νόμιμη ή όχι είναι 19 λέσχες σε όλη την Ελλάδα και εγώ ρωτώ ΓΙΑΤΙ; μα οι ίδιοι τις δημιουργήσανε με τον τρόπο τους. Εμείς προσπαθούμε με τις νόμιμες να έρθουμε σε μια συνεννόηση αλλά αυτό είναι δύσκολο, έτσι πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε από την αρχή μια νέα Ομοσπονδία δημοκρατική έτσι ώστε όλα τα μέλη Λέσχες να είναι ισότιμα και να προχωρήσουμε από την στιγμή που εμείς ως Chefs Club Greece έχουμε το νόμιμο, είμαστε σχεδόν στο τέλος για την Hellenic Executive Chefs FederationΟμοσπονδία Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος, στο τελευταίο μου ταξίδι στην Αίγυπτο λύθηκαν πολλά θέματα με την Παγκόσμια οργάνωση Αρχιμαγείρων W.A.C.S., τον Μάρτιο περιμένω τον Πρόεδρο της W.A.C.S. εδώ στην Ελλάδα και θα τελειώσουμε με την ομοσπονδία. Ίσως κάποια στιγμή όλοι μας καταλάβουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά.
Τι σκέπτεστε για την προώθηση της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας;:

Να την προωθήσουμε ακόμα περισσότερο και να κάνουμε τα πάντα ώστε να την μάθουν όλοι, να ανοίξουμε το ΄΄ σεντούκι της Γιαγιάς ΄΄ και να ξεθάψουμε ότι μας έχει αφήσει κληρονομία.  
Ποια τα μελλοντικά προσωπικά σας σχέδια;:

Να είμαι καλά, να βοηθήσω όσο μπορώ τους νέους προέδρους και κάποια στιγμή να Ξεκουραστώ.
Δώστε μας ένα μήνυμα για τα μέλη σας;:

΄΄ Ουδέν μάγειρος ποιητού διαφέρει ΄΄ είπε ο βασιλιάς Νικομήδης και ίσως είναι μια από τις απαντήσεις. Τη μαγειρική δεν θα σου τη μάθουν οι σχολές. Αλλά τα ταξίδια, τα εστιατόρια του κόσμου που θα πληρώσεις με τα ωραία σου λεφτάκια, το διάβασμα, η ενημέρωση, η πολλή δουλειά, ο πειραματισμός. •Ξέχνα τις γιορτές, τις αργίες και… τα υπερεκτιμημένα Σαββατοκύριακα. •Θα πρέπει να μάθεις να λειτουργείς κάτω από πίεση κάθε μέρα. •Συνήθως θα έχεις πληγές από κοψίματα και καψίματα. •Δεν θα έχεις κοινωνική ζωή. Κανένα ποτό μετά την δουλειά, αν έχεις κουράγιο……….. •Το πιο πιθανό είναι να χάσεις ή… να βάλεις πολλά κιλά. •Κανείς από τους φίλους εκτός χώρου και την οικογένειά σου, δεν θα καταλάβει ποτέ τι εννοείς όταν λες ότι σήμερα κάναμε 1000 κουβέρ. • ΄΄ Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου; ΄΄ μια ερώτηση που θα βαρεθείς να ακούς. ( για έναν Chef δεν υπάρχει σπεσιαλιτέ ). Η κουζίνα είναι στρατός και έχει καψώνια και όπως ακριβώς συμβαίνει και στο στρατό, μέχρι να παλιώσεις απλά συνήθισέ το. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να μπορέσεις να απαιτήσεις ένα νορμάλ πενθήμερο οκτάωρο. Θα πρέπει να δοκιμάζεις τα πάντα, ακόμη κι αυτά που δεν σου αρέσουν. Θα χρησιμοποιείς και τις πέντε αισθήσεις σου υπό πίεση. Την ώρα που οι νορμάλ άνθρωποι ξεκουράζονται και πέφτουν για ύπνο εσύ θα είσαι σε δράση, με αποτέλεσμα να συνηθίσεις από την υπερένταση να κοιμάσαι πολύ αργά και να ξυπνάς πολύ νωρίς. Η μαγειρική δεν είναι μόνο υλικά και τηγάνια. Κυρίως είναι πολιτισμός, τέχνη και ιστορία. Ζωγραφική και γλυπτική. Σινεμά και θέατρο. Φωτογραφία και περφόρμανς. Θάνατος και αναγέννηση. Σκέψη και πράξη. Μείνε συντονισμένος με όλα τα παραπάνω.
Ένα μήνυμα για τις υπόλοιπες Λέσχες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα;:

ΚΑΛΉ ΣΥΝΈΧΕΙΑ
Show Buttons
https://www.instagram.com/chefs.club.greece
https://www.flickr.com/people/137697817@N07
https://www.tumblr.com/blog/chefsclubgreece
Hide Buttons